新筋肉日記

英語の練習を兼ねた暇つぶし。

シースー

オーストラリアには多種多様な背景を持つ人たちが住んでいる。
Many people who have various kinds of backgrounds live in Australia.

繁華街を歩いて見ると、チャイナタウン、ベトナム料理屋、日本料理屋、さらには日本人が経営しているラーメン屋なんてのもある。
Once we go through the centre of the city, we would find China Town, Vietnamese restaurants, Japanese restaurants, and even Ra-men restaurants which Japanese owner is running.

特に気になるのが、寿司屋。
I especially incline to introduce Sushi restaurants.

Sakura sushi, Miyabi sush, Izu sushi…いかにも和風な店舗名だ。
Their names are Sakura sushi, Miyabi sushi, Izu sushi, and so on. They actually sound like Japanese.

看過できない点がひとつ。ほとんど全て巻き寿司なのだ。
But, I cannot avoid focusing that thay are selling sushi rolls.

なぜ?
Why?

Sushi trainなんて回転寿司屋もあるけど、多くの店が巻き寿司を提供している。
Though there is also Sushi train which is kind of a revolving sushi bar, most restaurants serve sushi rolls.

スナック感覚で食べ歩いている人もたまに見かける。
Sometimes, I see a person who is walking with eating sushi rolls.

まぁ、食べやすさを考えたら巻き寿司の方が良いのかなぁ。
Well, it seems sushi rolls are easy to eat for Aussie.

生魚を食べる習慣もないし、魚自体、オーストラリアでは高級食材だ。
They don't have a custom to eat row fish. In addition, fish is expensive food in Australia.

授業中に韓国人のクラスメイトが生魚を食べる話をしたら、アラビア系のクラスメイトはびっくりしてたなぁ。
My classmate who is from Korea told about eating row fish in class, other classmate who is Arabic was really surprised.

寿司食いたい...。
I wish I could eat sushi as much as possible.